jak usunac konto vulkanvegas

Gracze rejestrują się w kasynie online, żeby wygrać pieniądze. Muszą przejść proces weryfikacji i wpłacić oczywiście depozyt na grę. Wybierając serwis, kierują się przede wszystkim bonusem powitalnym i to jest właściwa decyzja, ponieważ jest możliwość grania pieniędzmi serwisu i otrzymania darmowych zakręceń, z możliwością wygrania w nich środków. Zawsze jednak powtarzamy, żeby dokładnie czytać regulaminy na stronach. Ważne są informacje na temat rejestracji, przechowywania danych, bezpieczeństwa środków i warunków bonusowych. Do instrukcji zaglądają wtedy, gdy mają problem i okazuje się, że nic z tym nie mogą już zrobić, racja jest po stronie platformy. Można złożyć skargę, ale to niewiele zmieni, jeśli operator działa zgodnie z regulaminem. Niezadowoleni gracze opuszczają serwis, dzieląc się krzywdzącymi niekiedy opiniami na forach internetowych. Zawsze powtarzamy naszym czytelnikom, że jeśli kasyno online złamało zasady, postąpiło nieuczciwie, mogą się zgłosić do instytucji wydającej licencję. Wracając do bonusów, gracze poszukują ich w serwisach. Z uwagi na to, że powitalna premia jest przyznawana jeden jedyny raz, użytkownicy rejestrują się w kilku serwisach. W ten sposób stają się posiadaczami kilku, a rekordziści nawet kilkunastu kont. Po pewnym czasie decydują się na ich zamknięcie, pozostając tylko w jednym serwisie. Mogą to zrobić w każdej chwili, ponieważ tak stanowi regulamin każdej witryny. Zamknąć konto vulkanvegas można na dwa sposoby. Jeśli przez 6 miesięcy nie będą logować się w kasynie, zostanie usunięte automatycznie. Jest jeszcze tzw. samowykluczenie, które polega na skontaktowaniu z obsługą klienta [email protected]

Jak usunąć konto w kasynie online Vulkan Vegas?

Jeśli jesteś klientem kasyna Vulkan Vegas i chcesz przenieść się do innego operatora, oferującego lepsze warunki bonusowe, obsługę klienta lub cieszącego się dobrą opinią graczy, możesz usunąć konto. Zrobisz to za pomocą przycisków w ustawieniach użytkownika. Często jest tak, że musisz złożyć na piśmie rezygnację, kierując ją do obsługi klienta. Nie musisz poszukiwać specjalnego formularza, ale wystarczy, że prześlesz wiadomość o swojej decyzji. Jeśli masz jakieś zastrzeżenia, możesz o nich wspomnieć, ale też nie musisz podawać powodów. Wspomnij koniecznie, że chcesz, by twoje dane osobowe zostały usunięte z systemu. Poproś o informację potwierdzającą, że nie widniejesz w bazie klientów. To bardzo ważne, więc dopilnuj tego. Poczekaj cierpliwie na odpowiedź, bo możesz ją otrzymać dopiero po kilku dniach. Pamiętaj jednak, że kasyno Vulkan Vegas określa w swoich warunkach, że dane klientów po zamknięciu konta, mogą być przechowywane kilka lat. Są jednak chronione i w żadnym przypadku, nieprzekazywane osobom trzecim. Operatorzy taką praktykę stosują, ponieważ często dzieje się tak, że gracze wracają i proszą o aktywację konta. Nie muszą wówczas ponownie przechodzić weryfikacji. Innym powodem jest ponowna chęć korzystania z bonusów startowych. W ten sposób blokują użytkowników na długi czas. Witryna Vulkan Vegas przechowuje dane również w ramach działań przeciwko nadużyciom. Pewnych procedur nie ma możliwości ominąć, ale najważniejsze, żebyś pamiętał o przesłaniu informacji na [email protected], o decyzji całkowitego usunięciu danych osobowych z systemu.

Jak wypłacić środki na koncie gracza w Vulkan Vegas?

Znajdujące się na koncie gracza pieniądze można wypłacić w każdym momencie. Jest kilka sposobów, ale trzeba wybrać jedną metodę, do wpłat i wypłat. Należy wejść na swój profil i kliknąć „Wypłać” i postępować zgodnie ze wskazówkami. W ciągu 1 dnia roboczego kasyno przelewa do 500 EUR, 5 dni 500 do 5000 EUR; 14 dni 5000 do 30 000 EUR. Kwota wypłaty powyżej 30 000 EUR (lub równowartość w innej walucie) zostanie wypłacona na rachunek klienta w ciągu 30 dni, począwszy od daty wniosku, z wyjątkiem weekendów i świąt, ale nie więcej niż 75 000 EUR. W przypadku, kiedy gracz planuje zamknięcie konta w Vulkan Vegas, zanim zgłosi swoją decyzję obsłudze klienta, musi przede wszystkim sprawdzić stan środków w depozycie. Trzeba koniecznie pamiętać o zachowaniu kolejności, najpierw wypłata, później wiadomość do pomocy technicznej.
Platforma zastrzega sobie w regulaminie:

„[…] prawo do pobierania opłat, dopłat lub kosztów poniesionych przed likwidacją konta. W przypadku, gdy Twoje Konto zostanie zablokowane lub anulowane, zwrot nie zostanie przyznany, żadne inne kredyty nie zostaną zaksięgowane ani zamienione na gotówkę lub inną formę zwrotu, a Ty nie będziesz mieć już dostępu do swojego Konta. […] Firma może anulować twoje Konto, w tym nazwę użytkownika i hasło, natychmiast i bez powiadomienia: jeśli z jakiegokolwiek powodu zdecydujemy się zaprzestać świadczenia usług w ogóle lub w szczególności dla Ciebie; jeśli Twoje konto zostało zakończone; w przypadku anulowania, zawieszenia lub zamknięcia, nie będą udzielane żadne zwroty, nie będą udzielane żadne inne kredyty w gotówce ani żadna inna forma zwrotu”.

Z powyższego powodu należy wypłacić środki wcześniej, ponieważ mogą zostać zwyczajnie anulowane. To nie jest nieuczciwe, jak niektórzy sądzą, ponieważ gracz decyduje się na warunki, które określa regulamin. Warto więc zapobiec utracie środków.